WhatsApp
adisyo ile dakikalar içinde pos sisteminizi açın!
+90 (216) 706 06 24
ya da

Paket Servisin Püf Noktaları Nelerdir?

Paket Servisin Püf Noktaları Nelerdir?

Paket Servisin İncelikleri: Restoran ve Kafe İşletmecilerine Altın Değerinde Öneriler

Beyaz yakalılardan üniversitelilere, vakitsizlikten yakınıp yemek yapmaya hatta yemek için dışarı çıkmaya vakti olmayanlara kadar herkesin tercihi… Eve/ ofise yemek siparişi yani paket servis gün geçtikçe daha popüler hale geliyor; lokanta/ cafe/ restoran işletmecileri de paket servis hizmetleriyle cirolarını artırmayı planlıyor Sürekli bir koşuşturmaca içerisindeyiz. İşe yetişmeye çalışıyoruz, işten çıktığımızda “ev”e yetişmeye çalışıyoruz. Bu hızlı tempoda acıkıyoruz ama yemek yemeye bile vaktimiz olmuyor! O zaman ilk akla gelen ofise/ eve yemek siparişi vermek yani paket servise başvurmak oluyor. Restoran işletmecileri ise rekabetin bol olduğu bu ortamda paket servis hizmetlerini devreye sokup cirolarını artırmayı hedefliyor. Nasıl bir yol izlenmeli? Paket servisin püf noktaları nelerdir? Mekan işletmecileri ve sahipleri için altın değerinde bir rehber hazırladık.

İşletmecinin Yanıtlaması Gereken Sorular

Masa, paket servis, gel-al müşterisi arasında bir denge var mı? Masada servis alan müşterinin fiyat beklentisi nedir? Pazarlama kanalları nedir? Rakipler ve bölge incelemesi yapıldı mı? Yatırımın geri dönüşü ölçülebiliyor mu? Bu sorulara net yanıtlar verip yola çıkın.

Kaliteli ve Hızlı Servis

Bir siparişin yanlış ve eksik gelmesi kadar can sıkıcı olan bir şey daha var ki o da siparişin geç ve soğuk gelmesidir! Siparişleri başka bir restorana kaptırmak istemiyorsanız, öncelikle siparişleri en kısa zamanda ve “sıcak” olarak adrese teslim etmelisiniz. Tabii ki tam tersi olarak soğuk gelmesi gereken siparişlerin “haşlanmış” olarak gelmesi de eksi puan olarak restoran hanenize yazılmakta… Kapasitenizi aşan bölgelerden sipariş almayın.

Güleryüz Ve Güven

Diyelim ki sipariş tam zamanında ve gerektiği “sıcak”lıkta adrese ulaştı. Ama o da ne?! Servis elemanı siparişi fırlatır gibi teslim etti ve gitti! Alın, bir eksi puan daha… Güleryüzlü ve güvenilir servis elemanlarına ihtiyaç var. Bir tebessüm, özen, saygı; yemeğin lezzetini “yıldızlı” hale getirecek. Ayrıca servis elemanı, siparişi teslim edene kadar açık alanda öyle değil mi? Yani motosiklet kullanıyorsa mutlaka kaskı olmalı. Giyimine özen göstermeli.

Paketleme/ Ambalaj Sorunu

Yemek güzel, güleryüzlü servis elemanı tarafından “zamanında” adrese ulaştı ama yine bir sorun var! Defalarca sarılmış, ezilmiş, sızdırmış ambalajlar! Üstelik paket açılmış, her şey dağılmış. İşte burada paketleme ve sunumun da ne denli önemli olduğunu not düşüyoruz. Teknoloji son derece gelişti; yemeği sıcak ya da soğuk muhafaza eden, dağılmasını engelleyen, neredeyse müşterinin restoranda masasına servis edilmiş gibi bir sunumla eline ulaşmasını sağlayan paketleme araçları/ kaplar mevcut. Hijyene ekstra dikkat edin. Ayrıca porsiyon ölçülerinde de hassas davranın. Müşteri, paket serviste, restorandaki porsiyonun yarısıyla karşılaşmamalı. Sonuçta aynı fiyat öyle değil mi?

Kampanyaların Önemi

Yukarıda sözünü ettiğimiz kurallara uydunuz, şimdiden müşteri kazandınız! Onları kaybetmemek adına ikramlarda (salata/ meze/ tatlı gibi) bulunabilir, kampanyalarla müşterilerinizin sizden vazgeçmemesini sağlayabilirsiniz. Paket serviste inşa edilen müşteri memnuniyeti, işletmelere sadık müşteriler kazandırır. Sevdiğiniz yemekler, ayağınıza kadar tam istediğiniz şekilde geliyor! Neden başka bir yer tercih edesiniz ki! Sadık müşterilerinizin kaydını tutun, onların “her zamanki” siparişlerini es geçmeyin. Ayrıca menüye yeni eklenen ürünler varsa, çeşitli kampanyalar ve indirimlerle bu ürünleri tanıtabilirsiniz. Mekanın web sitesini güncellemeyi unutmayın. İletişim bilgileriniz her zaman doğru olmalı. Müşterileriniz sizi dakikalarca aramamalı. Web sitesiniz ve sosyal medya hesaplarınız dışında broşürler, buzdolabı “magnet”ları da hazırlatın. Yalnız çevre kirliliğine dikkat! Sokaklarda, apartman önlerinde onlarca broşürünüzün olması size artı puan kazandırmaz. Reklam bütçeniz doğrultusunda dijital ya da yazılı/ görsel basına ilan da verebilirsiniz.

Tüm Siparişlerinizi Tek Ekrandan Kolayca Yönetin

Daha fazla bilgi için sizi hemen arayalım!

Diğer Blog Yazıları

Restoran ve Cafe

İşletme sahibi olmak isteyen birçok kişi, cafe, lokanta veya restoran açmak ister.

Yemek

POS sistemleri, cafe, restoran gibi işletmelerin müşterilerden alacakları ödemeleri kredi kartı, banka kartı veya diğer elektronik ödeme yöntemleri ile kabul etmelerine olanak sağlar.

Yemek

Gıda sektörü hem teknolojinin gelişmesi hem de ortaya çıkan yeni gereksinimler nedeniyle hızla değişen bir sektör.

Yemek

Restoran işinde başarılı olmak sadece yemeklerin lezzetine ve hizmet kalitesine bağlı değildir.

İletişim
Özellikler
Hakkımızda
Sözleşmeler
İş Ortaklığı
Kaynaklar
İş Ortaklığı
Kaynaklar
İletişim
Sosyal Medya
app store adisyo
play store adisyo
Copyright © Adisyo 2023. Tüm Hakları Saklıdır
Google
5,0
yerli üretim adisyo