WhatsApp
adisyo ile dakikalar içinde pos sisteminizi açın!
+90 (216) 706 06 24
ya da

Yaz Sıcakları İçin En Lezzetli İçecekler

 Yaz Sıcakları İçin En Lezzetli İçecekler

Sıcakları Bertaraf Edecek Enfes Yaz İçecekleri

Yaz mevsiminin en güzel yanı meyve ve sebze çeşitliliği… Böyle olunca da karşımıza pek çok lezzetli içecek alternatifi çıkıyor. Restoran ve kafelerin menülerini şenlendiren bu içecekler, çok da sağlıklı Şöyle buzlu bir şeftali çayı olsa da içsek! Ya da çilekli milkshake? Yaz sıcaklarında, soluklanmak için oturduğunuz kafe veya restoranların menülerinde “sağlıksız” içeceklere yönelmeden önce bu özel alkolsüz içecekleri de deneyebilirsiniz. Hepsi lezzet garantili…

Şekersiz Limonata ve Diğer Limonata Çeşitleri

C Vitamini ve antioksidanlar açısından son derece zengin. Çoğu mekanda şekersiz limonata olmayabilir ama “şekerli” çeşitlerinin de ne kadar şeker içerdiğini sorabilirsiniz. Ayrıca limonatanın karpuzlu veya çilekli çeşitlerini de denemeniz tavsiye olunur! Karpuz, A vitamini kaynağı; bağışıklık sistemi ve kalp/damar sağlığı açısından da ilk akla gelen meyvelerden. Üstelik karpuzlu limonata, limonun ekşiliğinden yakınanlar için de iyi bir alternatif olabilir.

Çilekli Milkshake

Çilek/ süt, bazen de dondurma ve tarçının enfes bir karışımı olan bu içecek, C vitamini kaynağı. Çilek aynı zamanda kalp damar sağlığı, LDL kolesterol düzeyini düşürmesi açısından da önemli bir meyve. Küçük bir not düşelim: Mayıs/ haziran ayları, tam da kiraz mevsimi! Bu arada milkshake’in “nutella”lı gibi farklı çeşitleri de var ama kalorisinin yüksek olduğunu hatırlatalım.

Buzlu Şeftali Çayı

Şeftali, biraz kuru üzüm ve su ile hazırlanıyor. Elde edilen karışıma çay demi ekleniyor. Buz gibi, üzerinde nane yaprağı ile servis ediliyor. Şeftalinin yararlarına kısaca değinmek gerekirse… Diyabet ve kalp hastalıklarıyla mücadelede etkili. Ayrıca cilt ve göz sağlığı, bağırsak ve mide sorunları için de öneriliyor. Kansızlık sorunu yaşayanlar da tüketmeli.

Soğuk Kahve

Nescafe, soğuk süt, toz şeker ve vanilyalı dondurma ile hazırlanıyor. Diyet yapanlar için önerilmiyor ama şekersiz de isteyebilirsiniz. Eğer sıcak kahveyi sade/ şekersiz içebiliyorsanız, soğuk kahvenin de çok şekerli olması gerekmiyor. Buz ve üzerine krem şanti ile servis ediliyor ama kalori hesabı yapanlar, krem şanti/ ekstra krema ile servis edilmemesini isteyebilir.

Smoothie

Birçok çeşidi var. Kavunlu ve çilekli smoothie içmediyseniz, mutlaka deneyin! Çilek, süt, yoğurt ve dondurma ile hazırlanıyor. Bol buzlu servis ediliyor. Çileğin yararlarından “milkshake”te söz etmiştik, biraz da kavunun yararlarını sıralayalım: A, B, C, E ve K vitamini içeriyor. Sindirimi düzenliyor, bağışıklık sistemi ve kalp/ damar sağlığı üzerinde de olumlu etkileri olan bir meyve. Smoothie olarak tükettiğinizde de çok seveceksiniz.

Ayran

İşte en güzel yaz içeceği! Salatalıklı/ naneli/ fesleğenli çeşitleri de var. Maden suyu ile karıştırmak mümkün. Ayran, aynı zamanda tokluk süresini uzatıyor. Sıvı ihtiyacını karşılayan, sağlıklı bir içecek.

Maden Suyu

Taze sıkılmış domates suyu ve nane yapraklarıyla denediniz mi? Eğer sade maden suyundan hoşlanmıyorsanız, işte size güzel bir seçenek. Limon ya da limon suyu ilave ederek tatlandırabilirsiniz. Aynı şekilde “su” da çeşitli meyve ve sebzelerle tatlandırılabilir; birkaç üzüm, dilimlenmiş salatalık gibi… Hem sağlıklı hem de lezzetli.

QR Menü ile Ürünlerinizi Düzenli ve Etkileyici Şekilde Müşterilerinize Sunun

Daha fazla bilgi için sizi hemen arayalım!

Diğer Blog Yazıları

Restoran ve Cafe

İşletme sahibi olmak isteyen birçok kişi, cafe, lokanta veya restoran açmak ister.

Yemek

POS sistemleri, cafe, restoran gibi işletmelerin müşterilerden alacakları ödemeleri kredi kartı, banka kartı veya diğer elektronik ödeme yöntemleri ile kabul etmelerine olanak sağlar.

Yemek

Gıda sektörü hem teknolojinin gelişmesi hem de ortaya çıkan yeni gereksinimler nedeniyle hızla değişen bir sektör.

Yemek

Restoran işinde başarılı olmak sadece yemeklerin lezzetine ve hizmet kalitesine bağlı değildir.

İletişim
Özellikler
Hakkımızda
Sözleşmeler
İş Ortaklığı
Kaynaklar
İş Ortaklığı
Kaynaklar
İletişim
Sosyal Medya
app store adisyo
play store adisyo
Copyright © Adisyo 2023. Tüm Hakları Saklıdır
Google
5,0
yerli üretim adisyo