WhatsApp
adisyo ile dakikalar içinde pos sisteminizi açın!
+90 (216) 706 06 24
ya da

Dünyanın En Eski Restoranları

Dünyanın En Eski Restoranları
Finansal hizmetler sağlayıcısı “NetCredit”, Antarktika hariç her kıtada yüzlerce işletmeyi kapsayan bir araştırmaya imza attı ve ortaya (çevrimiçi de ulaşılabilen) “Dünyanın En Eski 10 Restoranı” çıktı. Hem NetCredit hem de “finedininglovers.com” sitesine göre dünyanın en eski restoranlarını listeledik: İşte yıllara değil, asırlara direnen “Dünyanın En Eski Restoranları”…

“St. Peter Stifts Kulinarium”

803 yılında Avusturya’da açılan “St. Peter Stifts Kulinarium”. Tafelspitz adlı bifteği meşhur olsa da finedininglovers.com, Salzburger Nockerl olarak bilinen Salzburg’a özgü vanilyalı suflesini övüyor. Müzik tarihinin en büyük dehalarından Wolfgang Amadeus Mozart’ı da ABD’li efsanevi oyuncu Clint Eastwood’u da ağırlayan bir restoran!

“Wurtskuchl”

1146 yılında Almanya’da hizmet vermeye başlayan “Wurtskuchl”. Charcoal-Grilled Sausages and Sauerkraut adlı sosis ve lahana turşusu, restoranın spesiyali.

“The Old House”

Galler’deki “The Old House” yani Eski Ev. 1147 yılında açılan bu mekan, The Old House Pie adlı patates cipsi ve bezelye ile hazırlanan turtasıyla tanınıyor.

“Ma Yu Ching’s Bucket Chicken House”

1153 yılında Çin’de kurulan “Ma Yu Ching’s Bucket Chicken House”. Ma Yu Ching’in Çin’deki Kova Tavuk Evi, adından da anlaşılacağı üzere tavuklarıyla ünlü!

“The Brazen Head”. “Bangers and Mash”

1198 tarihli, İrlanda restoranı “The Brazen Head”. “Bangers and Mash” yani sosis ve püre ile bugünlere kadar gelmiş.

“Piwnica Swidnicka”

1273- 2017 yılları arasında Polonya’da hizmet veren Piwnica Swidnicka. Polonya usulü bir tür mantı diyebileceğimiz “Pierogi”, ana yemeği.

“La Couronne”

1345 yılında Fransa’da açılan La Couronne. “Kızarmış Ördek”i meşhur.

“Liechtenstein”

Lihtenştayn veya resmi adıyla Lihtenştayn Prensliği (Liechtenstein), Hotel Gasthof Löwen adlı tarihi bir restorana ev sahipliği yapıyor. Kuruluş yılı, 1380. Rösti (rendelenmiş patatesten kızartılarak yapılan İsviçre mutfağına özgü bir yemek) ve sebze ile servis edilen dana eti ile ünlü.

“The Sheep Heid Inn”

1860 yılında İskoçya’da hizmet vermeye başlayan “The Sheep Heid Inn”. Mantarlı biftek, menüsünün yıldızı.

“Honke Owariya”

1465’te Japonya’da açılan “Honke Owariya”. “Soba with Shitake Mushrooms” olarak bilinen soba yemeği ile ünlü. Soba ise kara buğday ve buğday unundan yapılan, makarna gibi ince, geleneksel bir Japon yemeği.

“Gostilna Gastuž”

1467 yılında Slovenya’da açılan “Gostilna Gastuž” adlı restoranın özel yemeği, karabuğday lapası ile mantar çorbası.

“La Campana”

1518 tarihli, İtalyan “La Campana”. Tonnarelli Cacio E Pepe adlı karabiberli, rendelenmiş Pecorino Romano peynirli spagetti veya geleneksel tonnarelli (daha kalın, yumurtalı spagetti) ne kadar lezzetli olabilirse, o kadar lezzetli!

“Newport, Rhode Island”

1673 yılında ABD’de (Newport, Rhode Island) açılan “White Horse Tavern”. Bonfilenin; mantarlı bir karışım, kaz ciğeri ve hamur ile sarılarak pişirildiği “Beef Wellington” adlı yemeği çok ünlü.

“Aşçı Bacaksız”

Türkiye’den de listeye 1840 tarihli bir mekan koyalım: Aşçı Bacaksız. Kuzu kebabıyla ünlü bu tarihi mekan, Afyonkarahisar’da. Kuzu kebabını Türkiye’de yapan pek çok restoran var ama Aşçı Bacaksız’ın o Afyon’daki küçücük, mütevazı işletmesini yıllardır yaşatan -“lezzet” hariç- hangi unsurlar olabilir? Ya da “Beef Wellington”… ABD’ye gitmenize gerek yok, İstanbul’daki lüks restoranların menülerinde de bulabilirsiniz. Bir turta ne kadar lezzetli olursa olsun, bir işletmeyi asırlarca ayakta tutabilir mi? İlk başta da söylediğimiz gibi bir restoran; salgınlar, ekonomik buhranlar, dünya savaşlarına karşı nasıl dimdik durabilir?

Adisyo Garson Çağrı Sistemi ile Daha Hızlı Hizmet Sunarak Müşteri Deneyimini İyileştirin

Daha fazla bilgi için sizi hemen arayalım!

Diğer Blog Yazıları

Restoran ve Cafe

İşletme sahibi olmak isteyen birçok kişi, cafe, lokanta veya restoran açmak ister.

Yemek

POS sistemleri, cafe, restoran gibi işletmelerin müşterilerden alacakları ödemeleri kredi kartı, banka kartı veya diğer elektronik ödeme yöntemleri ile kabul etmelerine olanak sağlar.

Yemek

Gıda sektörü hem teknolojinin gelişmesi hem de ortaya çıkan yeni gereksinimler nedeniyle hızla değişen bir sektör.

Yemek

Restoran işinde başarılı olmak sadece yemeklerin lezzetine ve hizmet kalitesine bağlı değildir.

İletişim
Özellikler
Hakkımızda
Sözleşmeler
İş Ortaklığı
Kaynaklar
İş Ortaklığı
Kaynaklar
İletişim
Sosyal Medya
app store adisyo
play store adisyo
Copyright © Adisyo 2023. Tüm Hakları Saklıdır
Google
5,0
yerli üretim adisyo