WhatsApp
adisyo ile dakikalar içinde pos sisteminizi açın!
+90 (216) 706 06 24
ya da

Masa Düzeni Nasıl Olmalıdır?

Masa Düzeni Nasıl Olmalıdır?
Bir restoranda yemeklerin lezzeti ve servis hizmeti kadar önemli diğer bir nokta ise kuşkusuz masa düzenidir. Etkileyici bir masa düzeni misafirlerin restorandan memnun ayrılmasını ve hatta restoranın daimi müşterisi olmasını sağlar. Masa düzenini oluşturmak için belli başlı noktalara dikkat etmek yeterlidir. Alışkanlık hâline getirebileceğiniz birkaç basit uygulama ile siz de harika masalar yaratabilirsiniz.

Restoran Masa Düzeni Nasıl Olmalı?

Restoran masa düzeni denince akla ilk gelen, masaların bütünüyle nasıl göründüğü olur. Masanın büyüklüğü ve şekli, masa etrafında kullanılan renklerin uyumu ve masanın üzerinde yer alan her şeyin uygun yerleşimi genel anlamda masa düzenini oluşturur. Bu bağlamda öncelikle masalarda kullanacağınız örtüleri iyi seçmelisiniz. Örtünün, masa boyutu ve şekline uygun olmasına özen göstermelisiniz. Gereğinden fazla uzun olan örtüler müşterileri rahatsız edebilir, gereğinden fazla kısa örtüler ise kötü bir görüntü ortaya çıkarabilir. Örtünün rengini doğru seçmeniz de önemli. Özellikle kahvaltı gibi öğünlerde açık renkli örtüler uygun olurken akşam yemeklerinde daha koyu renklerdeki örtüler ideal olabilir. Bu noktada göz önünde bulundurmanız gereken ilk faktör hitap ettiğiniz müşteri kitlesi olmalı. Özel yemeklerde de daha şık, iddialı masa örtülerini tercih etmenizde fayda var. Doğru seçim gerektiren diğer unsur ise peçete. Günlük peçete tercih edebileceğiniz gibi daha özel yemeklerde kumaş dokulu peçeteleri kullanabilirsiniz. Peçetelerin katlanma şekline özen göstermeniz de gerekli. Sıra dışı katlama yöntemleri ile müşterilerinizin ilgisini çekebilir, dilerseniz peçete halkası kullanımına da başvurabilirsiniz.

Masa Düzeni Kurulumu Nasıl Yapılmalı?

Masa düzeni oluştururken uyulması gereken belirli kurallar mevcut. Kaşık, çatal, bıçak ve bardakları konumlandırırken bir düzene bağlı kalmanız gerekir. Bu düzen için şu noktalara dikkat etmelisiniz: Peçete tabağın sol tarafına yerleştirilir. Dilerseniz konsepte göre tabağın içine de koyabilirsiniz. Çatal tabağın sol kısmına yerleştirilir. Ana yemek ve salata gibi diğer yiyecekler için farklı çatal kullanacaksanız; ana yemek çatalı tabağa yakın olacak şekilde tüm çatalları yan yana yerleştirebilirsiniz. Kaşık ve bıçak çeşitleri tabağın sağ tarafına yerleştirilir. Bıçaklar tabağa yakın kısımda, kaşıklar en sağda olmalı. Bıçakların kesici olan kısımları ise tabağa doğru bakmalı. Tatlı kaşığı ve çatalı tabağın üst kısmına yatay konumda yerleştirilir. Yönlerini birbirine ters olacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Bardaklar tabağın sağ tarafına, kaşık ve bıçakların üst kısmına yerleştirilir. Farklı içecekler için kullanılacak bardakları masaya yerleştirirken su bardağını en sol tarafta kullanabilirsiniz. Tereyağı, ekmek gibi ekstra yiyecekler için misafirlerinize küçük düz tabak sunmak isterseniz, yerleşim için tabağın sol üst kısmını tercih etmelisiniz. Çorba kasesi, ana yemek tabağı ve servis tabağının masada bulunması gerekir. Tatlı, meyve gibi yiyecekler için yemek sonrasında masaya yeni tabaklar koymalısınız.

Masa Servis Düzeni ile İlgili Önemli Detaylar

Tamamıyla kurallara uygun bir masa kurmuş olabilirsiniz. Fakat bu, etkileyici bir masa servis düzeni için yeterli olmayabilir. Misafirlerin hem göz zevkine hem de konforuna hitap edebilecek bir masa için son kontrolleri yapmalısınız. Tabakların misafirlerin oturacağı yere göre tam ortalanmış olması oldukça önemlidir. Farklı misafirlere ait tabakların birbirine fazla yakın olmaması da gerekir. Çünkü bu durum servisin yapılmasını zorlaştırır. Tabakları iç içe nasıl yerleştirdiğiniz de bir diğer önemli noktadır. Yuvarlak tabakları simetrik bir şekilde yerleştirmezseniz rahatsız edici bir görüntü oluşabilir. Köşeli tabakları ise aynı yönde veya birinin köşeleri diğerinin düz taraflarını ortalayacak şekilde yerleştirebilirsiniz. Amerikan servis tercih ederseniz farklı şekil, renk ve desenlerde mat kullanarak daha gösterişli masalar ortaya çıkarabilirsiniz. Mum, çiçek, vazo gibi çeşitli aksesuarlar masalarınızı daha şık ve ilgi çekici hâle getirebilir. Ancak masanın gereğinden fazla kalabalık olmamasına da dikkat etmelisiniz. Uzun masalarda baharatlık, içecek sürahisi gibi gereçleri birden fazla kullanmaya da özen göstermelisiniz. Restoranlarınızda kurduğunuz göz alıcı masalarda misafirleriniz keyifle yemek yerken siz de Adisyo olanakları sayesinde masa hareketleri, stok takibi, gelir-gider durumları gibi çeşitli işlemlerinizi kolayca yürütebilirsiniz.

Adisyo Garson Çağrı Sistemi ile Daha Hızlı Hizmet Sunarak Müşteri Deneyimini İyileştirin

Daha fazla bilgi için sizi hemen arayalım!

Diğer Blog Yazıları

Restoran ve Cafe

İşletme sahibi olmak isteyen birçok kişi, cafe, lokanta veya restoran açmak ister.

Yemek

POS sistemleri, cafe, restoran gibi işletmelerin müşterilerden alacakları ödemeleri kredi kartı, banka kartı veya diğer elektronik ödeme yöntemleri ile kabul etmelerine olanak sağlar.

Yemek

Gıda sektörü hem teknolojinin gelişmesi hem de ortaya çıkan yeni gereksinimler nedeniyle hızla değişen bir sektör.

Yemek

Restoran işinde başarılı olmak sadece yemeklerin lezzetine ve hizmet kalitesine bağlı değildir.

İletişim
Özellikler
Hakkımızda
Sözleşmeler
İş Ortaklığı
Kaynaklar
İş Ortaklığı
Kaynaklar
İletişim
Sosyal Medya
app store adisyo
play store adisyo
Copyright © Adisyo 2023. Tüm Hakları Saklıdır
Google
5,0
yerli üretim adisyo