WhatsApp
adisyo ile dakikalar içinde pos sisteminizi açın!
+90 (216) 706 06 24
ya da

Yazın Tüketilmesi Gereken Besinler

Yazın Tüketilmesi Gereken Besinler

Restoran ve Kafe Menülerinde de Bu Yiyecekleri Sorunuz! İşte Yazın Tüketilmesi Gereken Besinler

Yumurta, yulaf, ceviz, hurma, karpuz… Sıcak havaların yol açtığı su kaybı ve bitkinliğe karşı iyi gelen besinleri tüketerek yaz mevsimini rahat bir şekilde geçirebilirsiniz. Özellikle kafelerin menülerinde, bu besinleri içeren birçok seçenek bulabilirsiniz. Bir yandan sıcak hava, yüksek nem oranı diğer yandan ofislerde ve araçlarda sürekli açık olan klimalar… Beslenme rutininize dikkat ederek yaz mevsimini rahat bir şekilde geçirebilirsiniz. Peki neler tüketilmeli, nasıl tüketilmeli?

CEVİZ

En az balık kadar omega 3 kaynağı olan ceviz, konsantrasyon eksikliğine karşı bire bir. Üstelik tok tutar, iştahınızı dengelemenize yardımcı olur. Yaz sıcaklarında daha dinç hissetmek, işlerinizin başında olmak istiyorsanız günde 3–4 tane ceviz tüketmeniz yeterli. Ayrıca iş yerinde, öğle arasında, tulum peynirli/ cevizli bir salataya ne dersiniz? Yanında asitli içecekler tüketmeden gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.

SÜT VE YOĞURT

Su kaybı yaşamamak için süt, yoğurt, ayran gibi proteinli, kalsiyumlu besinlere ağırlık verin. Ana yemeğin yanında ayran içebileceğiniz gibi cacık da tercih edebilirsiniz. Ağır tatlılar yerine de bir top dondurma yiyebilirsiniz. Süt ürünlerinde yarım yağlı alternatifler olduğunu da hatırlatalım.

YULAF

Menülerinde yulaf ağırlıklı atıştırmalıklara, hatta yulaf/ yoğurt/ tarçın, yulaf/ süt/ meyve karışımlarına yer veren kafeler, kahve zincirleri var. Yulaf, bilindiği üzere bitkisel proteinler, lif ve B vitaminleri yönünden zengin. Dolayısıyla stresli bir iş hayatı için en önemli besinlerden biri. Konsantrasyonu artırıcı özelliği olduğu da biliniyor. Kan şekerini dengelemeye yardımcı. Yalnızca kahvaltılarda değil, ara öğünlerde de tüketilebilir. Bu arada “tarçın”a da büyük bir parantez açalım. Süte ve yoğurda çok yakışan tarçını mutfağınızdan eksik etmeyin. Kafe ve restoranlarda yalnızca sahlep içerken aklınıza gelmesin, garsonunuzdan ısrarla isteyiniz!

MEYVELER

Sanırız, sevmeyen yoktur! Yaz aylarının en lezzetli meyvesi, karpuz… Ayrıca yeşil erik ve yeşil elma da uzmanların tavsiye ettiği meyveler arasında. Susuzluğa karşı bire bir. Kan şekerini dengeliyor, tatlı krizlerini önlüyor. Muz, incir, üzüm gibi kalorisi daha yüksek olan meyveleri tüketirken dikkat! Kilo alabilirsiniz.

YUMURTA

Protein kaynağı olan yumurta, yaz sofralarından eksik olmamalı. İster kahvaltıda ister omlet ya da menemen olarak öğle veya akşam yemeklerinde tüketin! Kendinizi uzun süre tok hissedeceksiniz.

HURMA

Çöl sıcaklarını hatırlayın… Çölde susuzluğu gidermek için en önemli besin: Hurma. Biz neden tüketmeyelim! Kan şekerini dengeliyor; potasyum, magnezyum, demir açısından da zengin. Kahvenin yanında tatlı değil de iki adet hurma yemeyi deneyin. Tatlı isteğinizi bastıracak.

SALATALIK

Yaz aylarında bolca su içilmeli. Bu kuralı 7’den 70’e herkes öğrendi. Yoğun su içeren sebzeler de çok yararlı. Bunların başında salatalık ve semizotu geliyor. Potasyum, magnezyum ve lif içerdikleri için de tok hissetmenizi sağlıyor, bu sebzeler… Özellikle et yemeklerinin yanına cacık sipariş edebilirsiniz. Hele ki semizotu! Başlı başına bir öğün. Yemeğini tercih etmeyenler, yoğurtlu semizotunu denemeli.

ÇÖREK OTU

Hazımsızlığa karşı önerilen çörek otu; demir, potasyum, magnezyum, selenyum, çinko ve fosfor gibi vitamin ve minerallerden zengin… Kan şekerini dengeleyici. Üstelik yoğurda, salata ve meyvelere de çok yakışıyor. Evinizde de bulundurabilirsiniz, yemek yemeye gittiğiniz kafe ve restoranda da siparişinize ekleyebilirsiniz.

Mutfak Sipariş Yönetimi ile Verimliği Maksimuma Çıkarın

Daha fazla bilgi için sizi hemen arayalım!

Diğer Blog Yazıları

Restoran ve Cafe

İşletme sahibi olmak isteyen birçok kişi, cafe, lokanta veya restoran açmak ister.

Yemek

POS sistemleri, cafe, restoran gibi işletmelerin müşterilerden alacakları ödemeleri kredi kartı, banka kartı veya diğer elektronik ödeme yöntemleri ile kabul etmelerine olanak sağlar.

Yemek

Gıda sektörü hem teknolojinin gelişmesi hem de ortaya çıkan yeni gereksinimler nedeniyle hızla değişen bir sektör.

Yemek

Restoran işinde başarılı olmak sadece yemeklerin lezzetine ve hizmet kalitesine bağlı değildir.

İletişim
Özellikler
Hakkımızda
Sözleşmeler
İş Ortaklığı
Kaynaklar
İş Ortaklığı
Kaynaklar
İletişim
Sosyal Medya
app store adisyo
play store adisyo
Copyright © Adisyo 2023. Tüm Hakları Saklıdır
Google
5,0
yerli üretim adisyo