WhatsApp
adisyo ile dakikalar içinde pos sisteminizi açın!
+90 (216) 706 06 24
ya da

Adisyo Blog

Adisyo, blog sayfamızda sektörden güncel konularla ilgili yazılarımızı bulabilirsiniz.

Restoran ve Cafe

İşletme sahibi olmak isteyen birçok kişi, cafe, lokanta veya restoran açmak ister.

Yemek

POS sistemleri, cafe, restoran gibi işletmelerin müşterilerden alacakları ödemeleri kredi kartı, banka kartı veya diğer elektronik ödeme yöntemleri ile kabul etmelerine olanak sağlar.

Yemek

Gıda sektörü hem teknolojinin gelişmesi hem de ortaya çıkan yeni gereksinimler nedeniyle hızla değişen bir sektör.

Yemek

Restoran işinde başarılı olmak sadece yemeklerin lezzetine ve hizmet kalitesine bağlı değildir.

Restoran ve Cafe

Tanıtım ve reklam, yeni açılan bir işletmenin varlığını sürdürmesi ve faaliyet gösterdiği piyasada yer alan rakiplerinin karşısında durabilmesi için şart.

Restoran ve Cafe

Soslar yemeğinize şüphesiz değer katar. Bir yemeği kremsi, daha sulu hale getirir ve esas olarak temel bileşenlere lezzet verir.

Restoran ve Cafe

Büyük çapta yemek hizmeti sunan ve farklı sektörlerdeki iş yerlerinin önemli bir ihtiyacını karşılayan catering şirketleri ürün ve hizmet kalitesi açısından çeşitlilik gösteriyor.

Restoran ve Cafe

Otel, restoran, kafe gibi hizmet alanlarında yapılan yemek servisleri farklılık gösterir.

Yemek

İmza Tabağı, restoranınızın veya şefinizin kimliğini yansıtan, özgün bir yemektir. Bu benzersiz yemek, restoranınızın kalabalık pazarda tanınmasını sağlar ve rakiplerinizden farklılaşmanız için kritik bir unsurdur.

Yemek

Son yıllarda, sosyal medyanın da etkisiyle gelişen ve dönüşen restoran kültürü, çok sayıda konsepte özel farklı restoranların açılmasını sağladı.

Yemek

Demi glace, Fransız mutfağındaki diğer pek çok sosun temeli olan zengin, yapışkan kahverengi bir sostur.

Yemek

Demi glace, Fransız mutfağındaki diğer pek çok sosun temeli olan zengin, yapışkan kahverengi bir sostur.

Yemek

Yemek yapmak bir sanattır ve şefler, bu sanatı ustalıkla icra eden kişilerdir. Şefler, mutfakta yemekleri hazırlayan, sunan ve yöneten liderlerdir.

Yemek

Bıçak, mutfakların vazgeçilmez ekipmanlarının başında geliyor.

Yemek

Sofra, yemek yeme kuralları ile başlayıp, oturuş ve davranış şekillerine kadar birçok farklı konuyu kapsayan ayrıntılı bir kavram.

Yemek

Gıda israfı, günümüz dünyasında büyük bir sorun olarak karşımıza çıkıyor ve hem ekonomik hem de çevresel açıdan olumsuz etkiler yaratıyor.

Yemek

Lezzet tutkunları bir yemekten keyif alabilmek için sadece menünün kalitesine değil ortamın ambiyansına ve yemeğin servisine de büyük önem verir.

Yemek

Yazar: Adisyo

Tablet Menü Nedir?

Gelişen teknoloji hayatın her alanında etkisini gösterirken kafe restoran sektöründe de önemli değişikliklere imza atıyor.

Yemek

Restoranınızın menüsü, bir yemek listesinden çok daha fazlasıdır. Potansiyel müşterileri markanızla tanıştırmak ve onları benzersiz mutfağınız hakkında heyecanlandırmak için en büyük pazarlama aracınız olabilir.

Yemek

Gıda kamyonu olarak da anılan yemek kamyonları, yiyecek içecek sektörünün uygulanabilir

Yemek

Fransızca kökenli bir terim olan 'menü', sıradan bir kelimenin ötesinde, sofrada yer alacak tüm lezzetlerin bir araya getirildiği bir kompozisyonu ifade eder.

Yemek

Bir restoranda yemeklerin lezzeti ve servis hizmeti kadar önemli diğer bir nokta ise kuşkusuz masa düzenidir. Etkileyici bir masa düzeni misafirlerin restorandan memnun ayrılmasını ve hatta restoranın daimi müşterisi olmasını sağlar.

Yemek

Restoranlar, sosyal yaşamın canlı mekanlarıdır ve bu etkileyici dünyanın sorunsuz işlemesini sağlayan kişiler restoran müdürleridir.

Yemek

Cafe ve restoranlar, müşterilerine lezzetli yemeklerin yanı sıra sıcak ve samimi bir atmosfer sunarak keyifli bir yeme-içme deneyimi yaşatırlar.

Restoran ve Cafe

Cafe açmak, girişimci ruhunu kullanmak isteyen insanların genellikle ilk tercihleri arasında yer alıyor.

Yemek

Yemek yapmak, sektör profesyonelleri için sadece iş değil, aynı zamanda bir sanat. Bu sanat da farklı pişirme teknikleri içerir.

Yemek

Bir kafe ve restoranda yemeğin kalitesi ve müşterilerin memnuniyeti için hazırlanma ve pişirme kadar yemeklerin servisi ve sunumu da önemlidir.

Yemek

Restoran dünyası, sürekli değişen müşteri beklentileri ve yoğun rekabetle dolu bir mecra. Başarılı bir restoran için lezzetli yemekler veya şık bir atmosfer tek başına belirleyici faktör değil.

Yemek

estoran açmak isteyen herkesin mutlaka bir iş planına ihtiyacı vardır. Restaurant iş planı olmadan bu sektörde yer almaya çalışmak pusulasız bir gemi yolculuğuna çıkmak gibidir.

Yemek

Hem sosyalleşme hem de lezzetli yemek yeme mekanı olan restoranlar, günlük hayatta önemli bir yere sahip.

Yemek

Restoran açmak isteyen bir girişimci iseniz, düşünmeniz gereken birçok detay var.

Yemek

İşletmelerin sürdürülebilirliği ve karlılığı, doğru maliyet kontrol mekanizmalarının varlığına bağlıdır.

Yemek

Fransızca bir kelime olan adisyon Türkçe karşılık olarak “hesap” anlamına gelir.

Yemek

Yunanca kökenli bir kelime olan "gastronomi", mide ve kural kelimelerinin birleşmesinden doğmuştur ve en basit şekliyle "iyi yemek pişirme bilimi" olarak ifade edilir.

Yemek

Geri dönüşüm var, geri dönüş yok! Yeme-içme sektöründeki “yeşil restoran”ların yükselişinden gün geçtikçe yaygınlaşan “Sıfır Atık Projesi”ne, sürdürülebilirlik kavramını ele aldık

Yemek

Pandemi sürecinin pek çok sektörü değiştireceği öngörülüyor ki bunların başında Yeme-İçme sektörü geliyor.

Yemek

Finansal hizmetler sağlayıcısı “NetCredit”, Antarktika hariç her kıtada yüzlerce işletmeyi kapsayan bir araştırmaya imza attı ve ortaya (çevrimiçi de ulaşılabilen) “Dünyanın En Eski 10 Restoranı” çıktı.

Yemek

Teknoloji ve inovasyon hızla ilerlerken, hala bir kavram var ki, onun önemini asla kaybetmiyor: Müşteri Memnuniyeti.

Yemek

2020 yılı şüphesiz tüm dünya için zor geçiyor. Covid-19 salgını sebebiyle pandemi ilan edilmesi adeta hayatı felç etti. Sosyalleşmek, eğitim almak, işe gitmek hatta bir restoranda yemek yemek bile kısıtlandı.

Yemek

Dünya değişiyor, dijital yaşam yaygınlaşıyor. Günümüzde teknolojinin getirdiği kolaylığı inkâr edemeyiz. Alışverişten eğitime, sağlıktan sosyal yaşama kadar her ihtiyacımızı teknoloji sayesinde giderebiliyoruz.

Yemek

Kafe otomasyon programları sektörün yenilikçi ve sistemli yönünü temsil ediyor. Hala kafe & restoran otomasyonlarını kullanmıyorsanız eğer bu yenilikten bihaber olabilirsiniz ancak teknolojinin getirdiği sistemli, güvenli, disiplinli bu program ile kesinlikle yeni bir deneyim kazanmak mümkün.

Yemek

Bir restoran/ kafe sahibi veya işletmecisi misiniz? Yeme-içme sektörüne yatırım yapmayı mı planlıyorsunuz? Yalnızca mutfakta değil, mekanın farklı alanlarında mı görev yapıyorsunuz? Yoksa iyi bir hizmet bekleyen daimi müşterilerden misiniz? Aşağıdaki tavsiyeler, bu soruların herhangi birine “evet” cevabı verenler için…

Yemek

Şeflerin Savaşı’ndan Çikolata’ya, Başrolünde “Yemek” Olan Unutulmaz Filmler

Restoran ve Cafe

Paket Servisin İncelikleri - Restoran ve Kafe İşletmecilerine Altın Değerinde Öneriler

Restoran ve Cafe

Michelin yıldızı, dünya genelindeki restoranların kalitesini değerlendirmek için kullanılan prestijli bir puanlama sistemidir. Bu sistem, Michelin Rehberi tarafından yönetilmektedir ve restoranların yemek kalitesi, sunumu, servisi, atmosferi ve fiyatları gibi birçok faktöre göre değerlendirilir.

Restoran ve Cafe

Sıcakları Bertaraf Edecek Enfes Yaz İçecekleri...

Restoran ve Cafe

Herkes Garsonluk Yapabilir Ama Herkes İyi Bir Garson Olamaz! İyi Bir Garsonda Bulunması Gereken Özellikler

Restoran ve Cafe

Şeflerin Savaşı’ndan Çikolata’ya, Başrolünde “Yemek” Olan Unutulmaz Filmler...

Restoran ve Cafe

Restoran ve Kafe Menülerinde de bu Yiyecekleri Sorunuz!...

Restoran ve Cafe

Başarılı Menü Tasarımı Nasıl Yapılır? Bu Tüyolardan Yararlanın...

Restoran ve Cafe

Restoran işletmeleri, müşteri memnuniyetini arttırmak, siparişleri hızlı ve doğru bir şekilde yönetmek ve stok takibini kolaylaştırmak gibi birçok zorlukla karşı karşıyadır.

Restoran ve Cafe

Hızla değişen tüketici talepleriyle başa çıkmak zorunda olan restoran ve kafe sektöründe stok yönetimi, her işletmenin başarısının temel taşlarından biridir.

Restoran ve Cafe

Catering, günümüzde sadece bir yemek hizmeti olmanın ötesine geçerek, etkinliklerin ve iş dünyasının ayrılmaz bir parçası haline gelmiştir.

İletişim
Özellikler
Hakkımızda
Sözleşmeler
İş Ortaklığı
Kaynaklar
İş Ortaklığı
Kaynaklar
İletişim
Sosyal Medya
app store adisyo
play store adisyo
Copyright © Adisyo 2023. Tüm Hakları Saklıdır
Google
5,0
yerli üretim adisyo